ВИНКАНИН ВА ПИРАЗОЛИН ИНДОЛ АЛКАЛОИДЛАРИНИНГ КАРДИОПРОТЕКТОР ТАЪСИРИДА КАТФ-КАНАЛЛАРИНИНГ РОЛИ - Жумаев, И.З.; Бобоев, С.Н.; Есимбетов, А.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада каламуш юраги папилляр мускул қисқариш фаоллигига гипоксия шароитида винканин ва пирозалин индол алкалоидларининг таъсири текширилган. Винканин ва пирозалин индол алкалоидлари кучли кардипротектор хусусиятга эга эканлиги аниқланди. Ушбу алкалоидларнинг кардиопротектор хусусиятида юрак мускул ҳужайралари мембранаси КАТФ-каналларининг модуляцияси орқали таъминланиши тавсифланди.