USTUNLIK INTERVALLARIGA BO‘LISH ORQALI DON SIFATI YUQORI BUG‘DOY NAVINI ANIQLASH - Eshboyev, E.A.; Shodiyev, F.Y. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada bug‘doy navlarini tegishlilik funksiyalari qiymatlarini aniqlash yo‘li bilan ustunlik intervallariga ajratish masalasi qaralgan. Tanlangan obyektning “holat” sinfiga tegishliligini anglatuvchi qat’iymas to‘plamini qurish amalga oshirilgan. Natijada intellektual texnologiyalardan foydalanib don sifati yuqori bo‘lgan bug‘doy navini ajratib olish usulini ishlab chiqishga erishilgan.