КӨРКЕМ ӘДЕБИЯТТАҒЫ ИМПРОВИЗАЦИЯ ҚУБЫЛЫСЫ: ИЗЕРТЛЕНИЎИ ТАРИЙХЫ МЕНЕН ТЕОРИЯСЫНЫҢ АЙЫРЫМ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Матимов, К.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақалода бадиий адабиётда, поэзияда импровизация дастури адабий, бадиий ва поэтик маҳорати сифатида баҳоланади. Шоир-ипровизатор ижодиётида импровизаторлик техникаси ва бадиий поэтик формалар ижодкорнинг поэтик дунёсида шаклланиши ҳақида сўз этилади.