А.ӘБДИЕВТИҢ «ҚАРАҚАЛПАҚ ҚОСЫҒЫ ЯМАСА НАН ЖЕҢИЗ!» ГҮРРИҢИНДЕГИ КӨРКЕМЛИК ИЗЛЕНИСЛЕР - Ктайбекова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада қорақалпоқ ҳикояларидаги бадиий изланишлар таҳлил қилинган. Тадқиқот объекти сифатида таниқли ёзувчи А.Абдиевнинг “Қарақалпақ қосығы ямаса нан жеңиз!” номли ҳикояси ўрганилган. Муаллиф воқеаларни тасвирлашда, халқимизнинг миллий урф-одат, анъаналарини тасвирлашда, бадиий сўздан, мақоллардан, афоризмлардан фойдаланишда ёзувчи маҳорати мисоллар асосида ёритиб берилган. Ҳикоядаги ҳар бир эпизодни очиб тасвирлашда, қаҳрамонлар образини ёритишда бадиий деталь, диалог ва ҳ.к. қўлланишдаги услубий изланишлари илмий-назарий асосда таҳлил қилинган.