A.DABÍLOVTÍŃ «BAHADÍR» DÁSTANÍNDA FOLKLORLÍQ MOTIVLER - Allanazarov, E. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada qoraqalpoq xalq shoiri A. Dabilovning doston yaratishda folkloristik epik dostonlardagi an’naviy dasturlardan foydalanganligi, an’anaviy dasturlarning realistik hayotiy yangi qirralarini yoritilishi, shuningdek, xalq shoirlari dostonlaridan ruhlanib chuqur filosofik va patriotizmga, ayniqsa xalqlar dwstligiga, real hayotiy turmush tarizi bilan boǵlik tuyǵularga boy asar ekanligi har tomonlama ilmiy jihatdan talqin qilinadi.