ҚАРАҚАЛПАҚ ЕРТЕКЛЕРИНДЕГИ ЗООНИМЛЕР - Искендерова, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада қорақалпоқ эртаклари ва зоонимлар ҳақида айтилган. Эртаклардаги зоонимларнинг ўхшатиш, метафорик, эвфемизмлик хизмат қилиши айтилган. Зоонимларнинг инсоният ҳаётида тутган ўрни ҳайвонотларга солиштирилиб ёритилган ва мисоллар билан далилланган.