ИСТИ СУДҚА ШЕКЕМ АЛЫП БАРЫЎДА ШАХСТЫҢ ҲУҚЫҚ ҲӘМ ЕРКИНЛИКЛЕРИН ТӘМИЙИНЛЕЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Саидов, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ишни судга қадар юритишда шахснинг ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлаш борасида мавжуд муаммоларни ўрганиш, таҳлил ва тадқиқ қилиш, инсоннинг шаъни ва қадр-қиммати поймол этилиши каби ҳаолатларга барҳам беришнинг илмий ечимларини топиш, айниқса шахсни қийноққа солиш, унга шафқатсиз, ғайриинсоний ёки қадр-қимматини камситувчи муомала ҳамда жазо турларини қўллаш амалиётига бутунлай чек қўйиш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқиш.