ЗАКОНОДАТЕЛЬНАЯ БАЗА РЫНОЧНЫХ РЕФОРМ В РЕСПУБЛИКЕ КАРАКАЛПАКСТАН - Ктайбеков, А.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада Ўзбекистон мустақилликка эришгандан сўнг Қорақалпоғистон Республикасида қонунчиликнинг ривожланиши кўриб чиқилади. Мақолада марказлашган иқтисодий моделдан бозорга ўтиш шароитида қонунчилик базасининг тадбиркорлик фаолиятини рағбатлантириш, мулкий ҳуқуқларни ҳимоя қилиш ва бозорни тартибга солишдаги ўрни алоҳида таъкидланган.