MA’NAVIYAT – HUQUQIY DAVLAT TAYANCHI - Ergasheva, G.M. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada Yangi Oʻzbekistonda faol fuqarolik pozitsiyasini shakllantirishda milliy maʼnaviyatimizda demokratiyaga munosabat masalasi nihoyatda muhim ekanligini yoritishdan, ushbu tizimni yuksak darajaga olib chiqish masalalari oʻrganilgan. Shuningdek, maqolada fuqarolik jamiyati barpo etayotgan turli mamlakatlarda ma’naviyat va demokratik huquqiy masalalarini o‘rganish, ularning yutuq va kamchiliklarini o‘rgangan holda mamlakatimizda faol fuqarolik jamiyatini rivojlantirish yuzasidan tavsiyalar va xulosalar keltirilgan.