O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI MA’MURIY-HUDUDIY TUZILISHINING TARIXIY-GEOGRAFIK TAHLILI - Qurbonov, Sh.B.; Pirnazarov, J.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasining maʼmuriy-hududiy boʻlinishining tarixiy-geografik jihatlari ochib berilgan. Mamlakat ma’muriy birliklarining shakllanishi, ularning sonining o‘zgarishi va bu o‘zgarishlarga ta’sir ko‘rsatgan omillarning xususiyatlari keltirilgan.