JANUBIY OROLBO‘YI QAZUVCHI ARILARI (SPHECIDAE, CRABRONIDAE) IMAGOLARINING FENOLOGIK XUSUSIYATLARI - Embergenov, M.A.; Medetov, M.J.; Saparov, Q.A.; Saparov, A.D.; Tajibayeva, J.D. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada Janubiy Orolbo‘yi hududida tarqalgan qazuvchi arilarning (Sphecidae, Crabronidae) 61 turi aniqlanib, ushbu turlar imagosining fenologik aspekti haqida ma’lumotlar keltirilgan. Ushbu hududda tarqalgan qazuvchi arilarni bahorgi, bahorgi-yozgi, yozgi va politsiklik aspektga kiruvchi turlarga ajratilgan.