AUTIST BOLALAR VA OTA-ONA MUNOSABATLARI KOMPONENTLARINI ILMIY JIXATDAN TADQIQ ETILISHI - Jumaniyozova, N.R. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Ushbu maqolada autizm sindromli bolalar va ota-ona munosabatlari komponentlarini ilmiy jihatdan oʻrganilganligi tahlil qilingan. Farzandiga autizm tashxisi qoʻyilgan ota-onalar tomonidan bola bilan munosabatda yaqinlik hissi, oʻzaro faoliyatda birga boʻlish, bolaning bilish jarayonlarini rivojlantirishga qaratilgan qiziqishlari ortishiga yordam berish boʻyicha tavsiyalar keltirilgan.