YOSH VA KATTA YOSHLI GIMNASTIKACHILARNING MAXSUS JISMONIY TAYYORGARLIGI - Xaytmetov, I.S.; Abdullayev, B.B.; Toshpoʻlatov, A.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada jismoniy sifatlarni rivojlantirish jarayonida mashqning yagona shaklini oʻz vaqtida oʻzlashtirib olish uchun faqatgina tuzilishi jihatidan oʻxshash harakatlarni oʻrganishga yoʻl qoʻymasdan, balki oʻz-oʻzidan texnika bazasi boʻladigan qilib tuzish muhimdir shu sababli yosh gimnastikachilarni oʻquv mashg‘ulot jarayonida gimnastika vositalari orqali gimnastika mashqlari yordamida maxsus jismoniy tayyorgarlik darajasini rivojlantirish masalalari koʻrilgan.