ФОРМИРОВАНИЕ КОММУНИКАТИВНОЙ КОМПЕТЕНЦИИ БУДУЩИХ СПЕЦИАЛИСТОВ ВОДНОГО ХОЗЯЙСТВА - Киличева, Ф.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада касбий таълимда компетенцияларни ривожлантиришнинг замонавий жихатлари муҳокама қилинади. Талабаларнинг коммуникатив компетенциясини шакллантириш мутахассисни касбий тайёрлашнинг умумий жараёнида асосий роль ўйнайди. Коммуникатив компетенция – бу талабларнинг мулоқот соҳасидаги билим, кўникма ва малакаларни касбий муаммоларни ҳал қилиш жараёнида улардан самарали фойдаланиш учун етарли даражада ўзлаштириш кўрсаткичи эканлиги ёритилади.