ҚАРАҚАЛПАҚСТАН АЙМАҒЫНДА ҚАЛАЛАРДЫҢ ГЕНЕЗИСИ ҲӘМ ТИПОЛОГИЯСЫ (Шымбай қаласы мысалында) - Есназарова, З.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мақолада Қорақалпоғистонда шаҳарларнинг генезиси ва типологияси тарихий нуқтаи назардан ўрганилади. Асосан, Чимбой шаҳрининг ривожланиши ва ўзига хос хусусиятлари жойлашиши, ХХ асрга тегишли демографияси ўрганилди. Қорақалпоғистон ҳудуди шаҳарларда халқнинг сони XVIII ва XX асрлардаги халқнинг ўсиш динамикаси таҳлил қилинади.