ХАЛЫҚТЫҢ ТӘБИЙИЙ ҲӘРЕКЕТИНЕ ИЛИМИЙ КӨЗҚАРАС - Утепова, Г.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Мазкур мақолада аҳолининг табиий такрор барпо бўлиши, туғилиш ва ўлимнинг жаҳон давлатларидаги ўзига хос кўрсаткичлари, аҳолининг репродуктив хоҳиши, ўлимнинг эндоген ва экзоген омиллари, брутто коэффициент ва нетто коэффициент, шунингдек аҳолининг ўртача умр кўриш даври ҳақида сўз боради.