ELEKTR ENERGIYASINI UZATISH TARMOQLARIDAGI XARAJATLARNI MINIMALLASHTIRISHNI MATEMATIK MODELLASHTIRISH - Orinbaev, A.B.; Axunbetova, Z.N. (SCIENCE and SOCIETY, 2024)
Maqolada elektr energiyasini taqsimlash va uzatishdagi elektr energiyasi yo‘qotishlari bilan bog‘liq xarajatlarni minimallashtiruvchi yangi matematik model taklif qilinadi. Shuningdek, matematik model yordamida sonli tajribalar o‘tkazilib, optimal yechimlar olingan.