BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI RAQAMLASHTIRISH SHAROITLARIDA ELEKTRON TA’LIM RESURSLARINI YARATISHGA O‘QITISh METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Nurmaxanov, K.E. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada bo’lajak o’qituvchilarni ta’limni raqamlashtirishni professional tarzda amalga oshirishga tayyorlashning dolzarb muammosi muhokama qilinadi. O‘quv dasturlari va fanlarni o‘zgartirish talaba kompetensiyalarini o‘rganish tajribasi, raqamli texnologiyalar va pedagogik maqsadlarga integratsiya qilish uchun zarur. Bo’lajak o’qituvchining shaxsiy o’rni va tayyorgarligi asosan raqamlashtirishga asoslangan maktab intizomini o’qitish usullari bilan bog’liq bo’lishi kerak. Muallif o’qituvchining yangi "raqamli" malakasini va shaxsiyat va individuallik tushunchasini taklif qiladi.