ЎҚУВ ЖАРАЁНИНИНГ ТУРЛИ ЖИҲАТЛАРИГА МУЛТИАГЕНТЛИ ТИЗИМЛАРНИНГ ИНТЕГРАЦИЯЛАШУВ БОСҚИЧЛАРИ - Турсынбекова, И.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада ўқув жараёнининг турли жиҳатларида кўп агентли тизимларни жорий этишнинг эволюцион жараёни муҳокама қилинади. Таърифланган ёндашувлар асосида ўқув жараёнининг янги кўп агентли модели таклиф этилади, бу ерда самарадорлик тоифаси жорий этилади. Бу барча иштирокчиларни ягона ахборот таълим муҳитида бирлаштириш ва шу орқали ўқув жараёнини бошқариш тавсия этилган.