MAHMUD AZ-ZAMAXSHARIYNING MA’NAVIY-MA’RIFIY FAOLIYATI - Raxmedova, M.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Mazkur maqolada az-Zamaxshariyning hayoti va uni ma’naviy merosi pedagogik jihatdan tahlil etilib, unda allomani yoshlik davrida bilim va ilmni egallashda tinimsiz shaharma-shahar, yurtma-yurt yurib, zamona shayxlari, olimlar bilan suhbat qurganligi, kerakli joylarini yodlab, ayrimlarini yozib olganligi hamda pedagogik qarashlarida nodonlik, johillik va savodsizlikni qattiq tanqid qilganligi borasida fikrlar bayon etiladi.