БЎЛАЖАК ЎҚИТУВЧИЛАРНИ КАСБИЙ ТАЙЁРЛАШДА ТАЪЛИМ МЕТОДЛАРИДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШ ДИДАКТИКАНИНГ АСОСИЙ МУАММОЛАРИДАН БИРИ СИФАТИДА - Курбаниязова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада таълим методлари, уларнинг тавсифи ва турлари ҳақида фикр юритилган бўлиб, бўлажак ўқитувчиларни улардан умумий ўрта мактаб турмушида самарали қўллашга йўналтириш ҳақидаги илмий мулоҳазалар билдирилган. Бунда олий педагогика таълим муассасаларида умумий педагогика фанини самарали ўқитиш бошқа касбий фанларин ўқитиш методикасини ўқитиш учун замин ҳозирлаши масалалари таҳлил этилган бўлиб, педагогика фанининг ижтимоий-гуманитар фан эканлигини ҳисобга олган ҳолда анъанавий ва замонавий ўқитиш методларидан фойдаланган ҳолда ўқитиш ҳақидаги тавсиялар берилган.