YOSHLARNI HARBIY-VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASHDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNING O‘RNI - Eshbekov, S.J.; Arziev, Sh.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Mazkur maqolaning maqsadi yoshlarni harbiy vatanparvarlik ruhida tarbiyalashda jismoniy tarbiya va sportning o‘rni beqiyos bo‘lib, – ona-vatan oldidagi burch ekanligi hamda vatanga daxldorlik hissi mazmunini, har bir kishining manfaatlarini yurt manfaatlari bilan uyg‘unlashtiruvchi, uni xalq baxt-saodati yo‘lida xizmat qilishga undovchi bunyodkor g‘oyadir. Harbiy-vatanparvarlik tarbiyasining yo‘nalishlaridan biri sifatida yosh avlodni hayotning turli sohalarida jismoniy tarbiya va sportda yuksak natijalarni egallash, shu jumladan, vatanni himoya qilishda muhim ijtimoiy funksiyalarni bajarishga tayyorlash bo‘yicha amalga oshiriladigan faoliyatning tarkibiy qismi hisoblanadi. Harbiy vatanparvarlik davlat siyosatining ustuvor vazifalaridan biri sifatida qaralishi yoritilgan.