ҚАРАҚАЛПАҚСТАНДА ЭТНОСПОРТ ҲӘМ МИЛЛИЙ БАЛАЛАР ОЙЫНЛАРЫН ИЗЕРТЛЕЎДИҢ ДӘСЛЕПКИ КӨРИНИСЛЕРИ - Елмуратов, Ч. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада этник спорт турлари ва қорақалпоқ миллий болалар ўйинлари ҳақида сўз юритилиб, ХIХ асрдан буён ушбу масалалар бўйича тадқиқот олиб борган олимларнинг тадқиқот ишлари ва илмий ишлари ўрганилади. Хусусан, жаҳонга машҳур олим ва этнограф олимларнинг қорақалпоқ миллий болалар ва ўсмирлар ўйинлари ҳақидаги илк фикрлари, маҳаллий олимлар, ижодкорларнинг миллий ўйинларини ўрганиш ва нашр этиш масалалари кўриб чиқилади.