АЎДАРМА ӨНЕРИ ҲӘМ ОНЫҢ ӘДЕБИЯТЛАРДЫ БАЙЛАНЫСТЫРЫЎДАҒЫ ХЫЗМЕТИ - Сейтниязова, Г.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада таржима маҳорати ва унинг аҳамияти, замонавий қорақалпоқ шоирлари мисолида адабиёт билан боғлиқ вазифалар И.Юсупов асарларини ўзбек тилига, Б.Генжемуратовнинг айрим шъерларини инглиз тилига таржима қилиш, таржиманинг қиёсий таърифи ҳақида сўз боради ва уларнинг маҳорати кўрсатилади.