Т.ҚАЙЫПБЕРГЕНОВ ПОВЕСТЛЕРИНДЕ КӨРКЕМ ДЕТАЛДЫӉ ХЫЗМЕТИ («Уйқысыз түнлер», «Тәнҳә өзиңе мәлим сыр» повестлери мысалында) - Сәрсенбаев, Қ.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада ёзувчининг асарларидаги бадиий детал ва улардан маҳорат билан фойдаланиш масалалари ўрганилди. Шунингдек ёзувчининг образ характерини очиб беришда деталларнинг моҳияти кўриб чиқилди.