А.ПАЗЫЛОВ ГҮРРИҢЛЕРИНДЕГИ СЮЖЕТЛИК ӨЗГЕШЕЛИКЛЕР - Ктайбекова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада ҳикоялардаги сюжет хусусиятлари таҳлил қилинган. Тадқиқот объекти сифатида А.Пазиловнинг ҳикоялари ўрганилган. «Туш», «Турсунбойнинг уйланиши, «Ҳазил» ва бошқа ҳикояларидаги сюжет яратишдаги муаллифнинг бадиий маҳорати мисоллар асосида таҳлилга олинган. Ҳикоялардаги қаҳрамон образини яратишдаги, туш мотиви, диалог ва бошқа тасвирий усулларини қўлланишдаги хусусиятлар ҳаётий воқеалар орқали берилиши илмий-назарий асосда таҳлил қилинган.