ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТТАНЫЎ ИЛИМИНДЕ ЛИРИКАЛЫҚ ОБЪЕКТ МӘСЕЛЕСИ - Дабылов, П. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада қорақалпоқ адабиётшунослигида махсус тадқиқот объекти бўлмаган лирик объект масаласи ҳақида қорақалпоқ олимлари томонидан билдирилган илмий қарашлар ҳамда фикр-мулоҳазаларга шарҳ берилади. Лирик қаҳрамон образининг яратилишида лирик объектнинг тутган ўрни ва роли кўрсатилди. Лирик объектнинг ўзига хос хусусиятлари очиб берилади. Натижада, лирик объект масаласи илмий нуқтаи назардан далилланган.