ҚАРАҚАЛПАҚ ӘДЕБИЯТТАНЫЎ ИЛИМИНДЕ ЛИРИКАЛЫҚ СУБЪЕКТТИӉ ИЗЕРТЛЕНИЎ МӘСЕЛЕЛЕРИ - Дабылов, П. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада қорақалпоқ адабиётшунослигида лирик субъект муаммосининг тадқиқ қилиниши масаласи тарихий-тадрижий аспектда ўрганилади. Қорақалпоқ адабиётшунос олимларининг лирик субъект ҳақидаги илмий қарашларига муносабат билдирилади. Лирик қаҳрамон ва муаллиф образининг фарқли жиҳатлари очиб берилди. Натижада, лирик қаҳрамон ва лирик субъект масалалари илмий нуқтаи назаридан исботланди.