ҚАРАҚАЛПАҚСТАН ОЙКОНИМЛЕРИНИҢ ЭТНОМӘДЕНИЙ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕРИ - Қурбанов, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада Қорақалпоғистон ойконимларининг этномаданий, маъно ҳусусиятлари таҳлил қилинган. Маҳаллий халқнинг ижтимоий-иқтисодий ҳаёти, моддий ва маънавий маданиятининг жой номларида акс этиши, бу тип ойконимларни ўрганишнинг аҳамияти батафсил ёритиб берилган. Топонимик ва этнографик маълумотлардан фойдаланилган.