К ВОПРОСУ О РАЗЛИЧИИ ДУБЛЕТОВ И СИНОНИМОВ - Каллибекова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Тилшуносликда синонимия муаммолларини кўриб чиқишда аниқланган «мутлақ синонимлар», «аниқ синонимлар», «синонимлар», «квази-синонимлар» каби тушунчаларни икккита тушунчага – «»иккита» ва «синоним»га қисқартириш яхшидир. Осонлаштириш учун атамалардан фойдаланиш мумкин. Ушбу мақола синонимлар ва дублетлар ўртасидаги фарқлар муаммосига бағишланган.