BADIIY ONIMLARNING KONNOTATIVLIK XUSUSIYATLARI - Baxtiyorova, M. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
So‘nggi paytlarda tilshunoslikda til faqat muloqot vositasi sifatida emas, millatning madaniy ko‘rsatgichi sifatida qaraluvchi tadqiqotlar juda ko‘plab olib borilmoqda. Bu kabi tadqiqotlar xalq madaniyatining eng nozik qirralaalri uning o‘ziga xos bo‘lgan tilida namoyon bo‘lishi to‘g‘risidagi tasavvurlarga asoslanadi. Bunday yondashuvlardan kelib chiqib, til nafaqat millatning zamonaviy mentaliteti, shuningdek, oldingi davr odamlarining dunyo, jamiyat, va o‘zlari haqidagi fikrlarini ham tahlil etishni talab etadi. Maqolada badiiy asarlarda berilgan onomastikonlarning lingvomadaniy xususiyatlari ochib berilgan.