ЯЗЫК И КУЛЬТУРА – КAК СИСТЕМА КОММУНИКАЦИИ - Абдуллаева Р.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақола тилни ижтимойи ҳодиса сифатида кўриб чиқади. Тилни ижтимоий ўзаро таъсирдан ташқарида яъни, бошқа одамлар билан мулоқот қилмасдан ўзлаштирилиши мумкин эмас. Ижтимоийлашув жараёни асосан имо-ишораларга тақлид қилишга асосланган бўлса-да бош силкитиш, табассум ва қовоғини буриш – тил маданиятни узатишнинг асосий воситаси бўлиб хизмат қилади.