TURKISTONDA YANGI TA’LIM TIZIMINING YUZAGA KELISH OMILLARI (XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARI) - Xasanov, A.O. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ushbu maqolada Turkiston mustamlakaga aylantirilgach milliy ta’lim tizimida amalga oshirilgan siyosati ochib berilgan. Jadidchilik harakatining ta’limni isloh qilishga birinchi darajada e’tibor qaratish sabablari ko‘rsatib o‘tilgan. Milliy ta’lim tizimi yuz bergan o‘zgarishlar tahlil qilinib, dalillarga asoslanib umumiy xulosalar chiqarilgan.