MAHSULOTLARNING SIFAT KO‘RSATKICHLARINI ANIQLASH VA SIFATINI BAHOLASH (HO‘L MEVALAR MISOLIDA) - Maxmonov, U.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Iste’molchilarni qiziqtiradigan eng muhum narsa – bu mahsulotlarning sifati. Har bir iste’molchi sifatli mahsulot olishni xohlaydi. Ishlab chiqaruvchilar esa iste’molchilarning talablariga mos sifatli va raqobatbardosh mahsulot ishlab chiqarishga harakat qiladilar. Ushbu maqolada keng iste’mol qilinadigan ho‘l meva mahsulotlarining sifat ko‘rsatkichlari va ularni aniqlash, bu borada qo‘llaniladigan asbob-uskunalar va usullari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek muallifning fikr-mulohazalari, taklif va xulosalari bayon etilgan.