BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH KOMPETENTLIGINI SHAKLLANTIRISH DARAJALARI TAHLILI - Ergasheva, F.T. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada raqamli kompetensiyani shakllantirish darajalari bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari misolida tavsiflangan. Darajalar mazmunli tarzda taqdim etilgan bo‘lib, raqamli kompetensiyaning har bir darajasi shakllanishini baholashning didaktik usullari taklif etiladi. Raqamli kompetensiya shaxsiy-subyektiv tarzda egallanadi, chunki bu talabaning o‘z-o‘zini rivojlantirishi, uning faoliyati va shaxsiy tajribasi sintezi natijasi hisoblanadi. Buning natijasida oliy o‘quv yurtlarida raqamli kompetensiyani rivojlantirish sharti sifatida talabaning shaxsiy ta’lim muhitini loyihalash taklif etiladi.