ИСМАЙЫЛБЕК ГАСПИРАЛИНИҢ ТӘЛИМ-ТӘРБИЯЛЫҚ ОЙ-ПИКИРЛЕРИ - Сейтмуратов, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада жадидчилик ҳаракатининг пайдо бўлиши ва ривожланиши, унинг мақсад ва вазифалари, атоқли қрим-татар педагоги ва шоири И.Гаспиралининг ушбу ҳаракатга асос солганлиги, унинг туркий қавм олдидаги, жумладан, таълим тизимини ислоҳ қилишдаги буюк хизматлари, шу асосда мустақилликка эришиш ҳақидаги қарашлари атрофлича баён этилган.