МЕТОДИЧЕСКАЯ КОМПЕТЕНТНОСТЬ ПЕДАГОГА: СУЩНОСТЬ И ДИАГНОСТИКА - Джанабаева, А.; Уразова, М.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Замонавий жамиятнинг таълим тизимига бўлган эҳтиёжларини амалга ошириш услубий малакага эга бўлган ўқитувчиларни сифатли тайёрламасдан мумкин эмас. Мақолада ўқитувчининг услубий компетенсияси ҳақидаги муаллиф қарашлари, унинг таркиби (услубий онглилик, методик саводхонлик, методик ижодкорлик, методик бадиийлик) ва даражали тузилмаси (ижодий, билимдонлик, саводхонлик, вазият ва нол даражалар) орқали очиб берилган.