BOʻLAJAK TARBIYACHILARNING KOGNITIV QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING AMALIY-TEXNOLOGIK TIZIMI - Bazarbayeva, A.Q. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Maqolada boʻlajak tarbiyachilarining kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirishning amaliy-texnologik tizimi yoritib berilgan. Bu oʻz-oʻzini bilish va oʻzini takomillashtirishga qodir shaxsni shakllantirishga yordam beradi. Boʻlajak tarbiyachilarining kognitiv qobilyatlarini rivojlantirishning amaliy-texnologik tizimining asosiy koʻrsatkichi-bu bolalar faoliyatining barcha mumkin boʻlgan turlarini oʻzlashtirish darajasi, ular bolaning rivojlanishining asosiy harakatlantiruvchi kuchi va manbai boʻlib xizmat qiladi, shuningdek ularning barcha yutuqlari ularda eng aniq namoyon boʻladi.