ИНТЕГРАЦИЯ ЭЛЕМЕНТОВ ВЫСШЕЙ МАТЕМАТИКИ В СРЕДНЮЮ ОБЩЕОБРАЗОВАТЕЛЬНУЮ ШКОЛУ: МЕТОДЫ И ПОДХОДЫ К ОБУЧЕНИЮ - Алланазаров, Р.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу маъруза ўрта маълумотга эга умумтаълим мактабларида юқори математика элементларини ўқитиш усулларига интеграция қилишни текшириш мавзусида. Ушбу ёндашувнинг афзалликлари, шунингдек, ўқувчиларда танқидий фикрлаш ва таҳлил қилиш кўникмаларини ривожлантириш ва келгусида касбий фаолиятда мураккаб масалаларни ечишга тайёрлаш ҳақида муҳокама қилинмоқда. Ушбу ёндашувни амалга ошириш учун самарали воситалар сифатида турли ўқитиш усуллари, ойин-асосли таълим, лойиҳавий таълим ва технология интеграцияси кўрсатилган.