ОБРАЗ ФЕИ В ЛЕГЕНДАХ И ИХ ИСТОРИЧЕСКИЕ ОСНОВЫ - Калбаева, Г.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада эпик қиссалардаги пари образининг бадиий роли кўриб чиқилади. Пари образининг ижтимоий, маиший ва тарихий асослари ва мифологик эволютсия натижасида бадиий такомиллаштириш йўллари очиб берилган.