ҚОРАҚАЛПОҚ ТИЛИДАГИ “ИЙТ” КОМПОНЕНТЛИ ФРАЗЕМАЛАРНИНГ ЛИНГВОМАДАНИЙ ХУСУСИЯТЛАРИ - Курбониязов, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада қорақалпоқ тилидаги зооним компонентли фраземалардан “ийт” компонентли фразема таҳлил қилинган. Маъно жиҳатдан бир неча мавзувий гуруҳларга ажратилган, қорақалпоқ миллий маданиятида мазкур ҳайвонга бўлган муносабат, шу орқали фраземаларнинг нутқдаги прагматик жиҳатлари ўрганилган.