А.Н.КОНОНОВ ҲӘМ ТЮРКОЛОГИЯ ИЛИМИ - Абдиназимов, Ш.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мазкур мақолада энг таниқли тюркологларнинг бири – Андрей Николаевич Кононовнинг ҳаёти, меҳнат фаолияти ва илмий ижоди бўйича маълумотлар берилган. Унинг тюркология илмига, асосан, турк руник ёзма ёдгорликлари, турк тили, ўзбек тили грамматикасини тадқиқ қилишга бағишланган ишлари хақида сўз боради. А.Н.Кононовнинг туркий тиллари грамматикасини ўрганишдаги алоҳида хизмати кўрсатилган.