ҚУБЛА-ШЫҒЫС ҮСТИРТ АЙМАҒЫНДАҒЫ ТАРИЙХЫЙ ЖЕР-СУЎ АТАМАЛАРЫ ҲАҚҚЫНДА - Қанаатов, Е.Е.; Шамшаддинова, С.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада Жанубий-шарқий Устюрт ҳудудидаги тарихий ер-сув атамалари тўғрисида гап боради. Жанубий-шарқий Устюрт тарихий объектларга бой ўлка. У жойдаги ер-сув номлари тарихдан сир очади. Муаллифлар ушбу манзилдаги топонимлар этимологиясини, лексика-семантик маъносини тадқиқ қилади ва баъзи топонимлар бўйича ўз фикрларини ҳам илгари суради. Шунингдек, муаллифлар жанубий-шарқий Устюрт ҳудудидаги топонимларни келиб чиқиши, лексик-семантик хусусиятига қараб 3 турга бўлиб тадқиқ қилган.