ВОСПИТАНИЕ СОЦИАЛЬНАОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТИ БУДУЩИХ МЕНЕДЖЕРОВ - Володько, О.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада менежментнинг ижтимоий масъулиятининг моҳияти рейтинг пирамидаси ва агрегатдаги бир қатор элементлар кўринишида кўриб чиқилади. Ижтимоий масъулиятни шакллантиришнинг иккита омили кўрсатилган: мақсадли ўқув жараёни ва университетнинг таълим майдони. Бўлажак менежерларнинг ижтимоий масъулиятини шакллантиришнинг асосий йўллари ўрганилади: экологик маданиятни ривожлантириш; ахлоқий онгни шакллантириш; масъулиятли кадрлар сиёсатини ўзлаштириш; имкониятлар ва шаклларни ўрганиш”; истеъмолчилар ва шериклар олдидаги жавобгарликни қабул қилиш; мумкин бўлган ижтимоий дастурлар ва хайрия ҳаракатларини ўрганиш.