АКТУАЛЬНЫЕ ПРОБЛЕМЫ ПРЕПОДАВАНИЯ ТЕХНОЛОГИИ В ШКОЛЕ И ОПЫТЫ ЗАРУБЕЖНЫХ СТРАН - Камилова, М.К.; Ещанова, С.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мактаб ўқувчиларининг техника фанига бўлган қизиқишини ошириш мамлакатимиз тараққиёти, ижтимоий-иқтисодий тараққиётига ҳисса қўшадиган зўр мутахассисларни тайёрлаш имконини бермоқда. Технология фани жамиятда алоҳида ўрин тутишини нафақат мактаб ўқувчилари, балки ҳар бир инсон англаб етса, мактаб ўқувчиларининг фанга қизиқиши ортади. Мақолада мактабда технология фанини ўқитиш бўйича қатор ривожланган давлатлар, Норвегия, АҚШ, Буюк Британия, Хитой тажрибаси ўрганилди.