İ.YUSUPOVTÍŃ "PASEYDONNÍŃ ǴÁZEBI" SHÍǴARMASÍNÍŃ SYUJETI, POETIKASÍ - Jamalova, F. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Bul poemadaǵı súwretlengen waqıyalar bizniń jumsımızdın tek ótkendegi emes, al házirgi turmıs shınlıǵı allegoriyalıq usılda berilgen. Bundaǵı mifologiyalıq syujetler turmıslıǵın berip, jaslarǵa tábiyattı ekologiyalıq apatshılıqtıń, suwdı ısırap qılmawımızdıń, qádirine jetiwimizdi túsindirip beredi. Sebebi, dáryanıń qádirine jetpey, suwdıń qádirine jetpey, teńizdiń qurıwına alıp keldi. Tábiyattı qorǵawǵa shaqırı áwladlarǵa sabaq bolıwın kórsetip berilgen. Bul shıǵarmanıń hár bir qatarı arqalı, dáwir nápesi búgingi qayta qurıwlardıń ruwxı poetikalıq til menen óz sáwleleniwin tapqan.