АНТРОПОЦЕНТРИЧЕСКИЕ ПРОВЕРБИАЛЬНЫЕ ОБРАЗОВАНИЯ С ОЦЕНКОЙ ВНЕШНОСТИ И ВОЗРАСТА ЧЕЛОВЕКА - Жалгасов, Н.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мазкур мақола инглиз, ўзбек ва қорақалпоқ мақолларнинг семантикасида акс эттирган инсоннинг ташқи куриниши ва ёшини тавсифловчи хусусиятларнинг тадқиқига бағишланган. Муаллиф уч тилнинг мақолларини қиёслаб, уларнинг этник-специфик хусусиятларини аниқлаб, мақолларга (имкони бўлган ҳолларда) муқобиллар / аналоглар танлаб олган. Мақоланинг назарий моҳияти қиёсланган тилларнинг мақоллари билан далилланган.