ИНГЛИС ҲӘМ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛЛЕРИНДЕГИ САЛТ-ДӘСТҮРЛЕР ҲӘМ ИСЕНИМ (ЫРЫМ) ЛЕКСИКАСЫНЫҢ ЭТНОЛИНГВИСТИКАЛЫҚ АНАЛИЗИ - Арзиева, Б.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақолада Инглиз ва Қорақалпоқ тилларидаги дастурлар ва ишонш лексикасининг этнолингвистик тахлили, этнолингвистика тушунчаси, этномаданий маълумотларнинг келиб чиқиши, Велиеф – ишонш лексемасининг лексик ва семантис тахлили, Инглиз тилидаги белиеф лексемасининг луғатлардаги маъноларининг тахлили ҳақида кўрсатилган.