ХАЛЫҚТЫ ДИЗИМГЕ АЛЫЎ МӘМЛЕКЕТЛИК СИЯСАТ ТИЙКАРЫ - Утепова, Г.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Ушбу мақола аҳолини руйхатдан ўтказишнинг мақсади- аҳоли туғрисида аниқ ва батафсил умумий ва демографик маълумотга эга бўлиш. Ҳар бир давлатнинг иқтисодий турмуш тарзини шакллантириш, ривожлантириш, инсонлар ҳаётида содир булаётган турли хил муаммоларга туғри йўналиш бериш, кадрлар масаласини қайта кўриб чиқиш буйича қонунчилик палатасига таклифлар бериш ва аҳолини кенг миқиёсда илмий томандан ўрганиш муаммосини ёзага чиқаради.