ТАЪЛИМДА БЎЛАЖАК ЎҚИТУВЧИЛАРНИ ТАЙЁРЛАШДА РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИ ЎҚИТИШНИНГ ЎЗИГА ХОС АСПЕКТЛАРИ - Ильясова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2023)
Мақолада таълимда рақамли технологиялар фан сифатидаги ғояларнинг ривожланиши, унинг фан соҳасининг тузилиши, бўлажак ўқитувчиларни тайёрлашга янги талаблар қўядиган янги таълим парадигмаси ҳақида сўз боради. Таҳлиллар асосида педагогика олий ўқув юртларида таълимда рақамли технологиялар фанини ўқитиш муаммолари аниқланди, ўқув жараёнининг мазмуни ва ташкил этилиши бўйича умумий характердаги тавсиялар таклиф этилди.